Dad stories

Maar je krijgt er ook veel voor terug!

Kinderen krijgen is best zwaar. Gelukkig krijg je er -naast geldzorgen en heel veel virusjes- ook veel voor terug. Als je goed zoekt.

Dating app detox

Die drie baalervaringen zijn even genoeg. Na een jaar swipen maak ik de balans op. En concludeer dat het me afgezien van een paar hele waardevolle contacten eigenlijk vooral ongelukkiger maakt.  

Acht mislukte dates

Mijn acht dating lowlights van 2019. Ze waren allemaal leerzaam en vermakelijk en ze droegen er allemaal aan bij dat ik inmiddels ontspannen, verwachtingloos en zelfverzekerd naar een date ga.

De nieuwe liefde van mijn ex

De tijd heelt alle wonden. Maar de tijd heelt geen wonden die kennelijke nog geen echte wonden waren. Vanochtend, Tweede Kerstdag, was ‘de dag die ik wist dat zou komen.’

Klaar voor de toekomst

Het is een typische vrijdagavond. De kinderen kijken een filmpje in hun pyjama en ik check de voetbalschema’s voor de dag die komen gaat. Volledig vanuit het niets vraagt Emma: “He pap, je hebt toch wel iets in huis hè?”

Rebound of relationeel geluk?

Het laatste jaar van ons huwelijk heb ik als zwaar ervaren. Relatietherapie. Ruzie. Onthechting omdat je zoveel om een ander geeft maar ziet dat scheiding van het huishouden uiteindelijk voor iedereen wel het beste is.

Ik weet het niet zo goed

Ik had besloten om het me deze zomer makkelijk te maken. Geen zin in lange autoritten. Vandaar de keuze voor een eenvoudige boerencamping in Twente op een luttele drie kilometer van mijn familie.

Mannenluxe

Als padre solo moet ik ieder jaar weer bedenken wat ik met de vakantie ga doen. De google-algoritmen doen hun werk vooral net na kerst wanneer de-één-na-de-andere advertentie op mijn telefoon voorbijkomt over single-vakanties.

De ultieme tinderhandleiding voor alleenstaande ouders

Wat leven we in een mooie tijd. Een tijd waar we op de wc kunnen zitten, terwijl we tegelijkertijd een digitale catalogus van toekomstige partners of scharrels bekijken. DAT is een multitasking.

Storm in een glas water

Als co-vader van twee kinderen vind ik het heerlijk ook af en toe één-op-één iets leuks te ondernemen. Op één of andere manier is het nu ik gescheiden ben makkelijker tijd alleen met één van mijn twee kinderen door te brengen. Vlak na de scheiding, een aantal jaren geleden, ging