Stories

De sok metafoor

Het gaat over sokken. Het is een metafoor voor de stukgelopen relatie van Stefanie. Een prachtige manier om een proces uit te leggen. Lees verder.

Lopen naar de zon..

Het was de onmacht en onzekerheid die ik het moeilijkste vond. Het gevoel geen controle te hebben over een goede afloop.

Stiefouderdag. So What? Nou heel wat.

Stiefouderdag. Zondag is het stiefouderdag. SO WHAT?? Nou heel wat. Het zijn kwetsbare rollen wel eens extra belicht mogen worden. Zo ook de vriendin van de vader van mijn kinderen.

Summer of love

Flirten, dansen, bloemetje en bijtjes.. Ze zeggen dat het wel eens ‘the summer of love’ kan worden. Als ik dat visualiseer zie ik een soort revival van de hippies voor me. Maar geef de liefde eens ongelijk.

The shit hits the fan

Dat er een einde is gekomen aan onze relatie wil niet zeggen dat het een ‘mislukt huwelijk’ is. Het zegt ook niets over het ontstaan van onze relatie. In die tijd hadden wij beiden blijkbaar iets nodig van elkaar.

Gaan!

“OMG daar gaan we weer.” Dat dacht ik. En nu? Nu zitten we er weer middenin. Thuis, werk, kinderen, school, huishouden hoe dan?! Er is maar één optie.

Wonderfull time

“It’s the most wonderfull time of the year…” Zegt het liedje dan hè. Ik niet hoor. Niet dat ik per definitie ‘tegen’ deze tijd van het jaar ben. Integendeel, het brengt ook een hoop gezelligheid met zich mee.

Bye Bye

‘Verlaten worden is de derde grootste angst van de gemiddelde Nederlander’, hoorde ik op de radio. Ik vraag me af: is dit precíes wat het is of is het wat kort door de bocht gesteld?

Maar je krijgt er ook veel voor terug!

Kinderen krijgen is best zwaar. Gelukkig krijg je er -naast geldzorgen en heel veel virusjes- ook veel voor terug. Als je goed zoekt.

Voor niemand leuk

Uit elkaar gaan is voor niemand leuk. Het staat niet voor niets in de top drie van meest ingrijpende ervaringen die je mee kan maken. Of jij nou de keuze hebt gemaakt of er voor jou is gekozen.

Zomerkriebels

As we speak is het Augustus. We hebben net een hittegolf achter de rug en ik zit met smart te wachten tot mijn schatten zich later deze week weer bij mij gaan voegen, na een vakantie bij hun vader.

Maar mis je ze dan helemaal niet?

Een hele logische vraag als antwoord op de mededeling dat ik drie weken zonder kinderen ben en het heerlijk vind. Soms krijg ik een onvoorstelbare blik, waardoor bij mij de gedachte oprijst of ik dan wel helemaal ok ben.

Geen zin

Bij het wakker worden weet ik het meteen: vandaag heb ik geen zin. Geen zin in gesprekken via FaceTime, geen zin in de kinderen de hele dag om mij heen, geen zin in de mails van alle scholen, geen zin in al die mensen overal die allemaal zo heel goed

Dit is pas het begin

Mamaaaaaaa, hoeveel graden wordt het vandaag? Zo begint momenteel mijn Groundhog-Day-achtige-dag iedere keer weer. Mijn jongste snuitje vraagt vanuit zijn bed eigenlijk “Mama, kan ik vandaag in mijn korte broek en blote bast naar buiten?” “Het wordt hetzelfde weer als gisteren, eergisteren en die dag ervoor en die dag daar

We doen het alleen, maar wel samen.

In deze tijden is geen één dag hetzelfde qua emoties. De ene dag vol strijdbare gedachten, de andere dag verdrietig. Onzekere tijden. Allemaal samen, maar toch alleen.

co-ronouderschap

Zondagochtend 9.35 uur Setting: moeder en haar 3 kinderen van 12, 15 en 17 jaar oud zitten en liggen dicht tegen elkaar in het grootste bed in huis, dat van de moeder. Reden: familieberaad over te nemen stappen de aankomende week. Grote en kleine beslissingen: wel of niet naar school,

Grote vragen

“Maar hoe moet dat nou? Ik wil wél met z’n állen opgesloten zitten. Kan dat, mam? En zullen we dan hier of in papa’s huis?”

Chinese muur

Met enige regelmaat krijg ik de vraag of ik alweer aan het daten ben, of er al een nieuwe liefde op mijn pad is gekomen en of ik er überhaupt voor open sta. The answer is always the same: NEE!

De nieuwe ik

Anouk had haar nieuwe leven ‘vol aangezet’ en genoot van alles wat zij in de snelkookpan had gestopt. Dat zij heel hard aan het wegrennen was voor de realiteit, dat besef kwam maar langzaam binnen.

Partneralimentatie verandert mee

Sinds 1 januari is de duur van de partneralimentatie verandert. In december en januari is een piek waargenomen in het aantal echtscheidingen. De ‘financiële afwikkeling’ van een huwelijk zorgt vaak voor (extra) spanningen.

Liefde loslaten

Een mooi verhaal over liefde. Liefde die soms alleen niet meer genoeg is om door te gaan. Over loslaten. Het verhaal illustreert dat diepe dalen ook pieken kennen en dat ondanks de enorme pijnlijke gebeurtenis van een scheiding er weer een horizon tevoorschijn komt.

In de spiegel kijken

Pijn. Verdriet. Schuldgevoel. Of het ontbreken ervan. Verliefdheid. Opnieuw houden van. Ingewikkelde situaties om verder te kunnen. En ervaren dat de twee werelden waar ik lange tijd in geleefd heb, langzaamaan één wereld worden. De mijne.

Dating app detox

Die drie baalervaringen zijn even genoeg. Na een jaar swipen maak ik de balans op. En concludeer dat het me afgezien van een paar hele waardevolle contacten eigenlijk vooral ongelukkiger maakt.  

Acht mislukte dates

Mijn acht dating lowlights van 2019. Ze waren allemaal leerzaam en vermakelijk en ze droegen er allemaal aan bij dat ik inmiddels ontspannen, verwachtingloos en zelfverzekerd naar een date ga.