Vakantiestress… of niet

De vakanties zijn iets anders als je single ouder bent. Want je deelt de vakantie op met de vader van je kinderen of je hebt jouw kind(eren) de hele vakantie, ALLEEN. En dat laatste moet je dan ook zien te bolwerken, naast je werk.
Voor alle single ouders geldt dat er vakantieplannen gemaakt moeten worden. Ook als je thuisblijft.  En die maak je niet meer samen, maar je raadt het al – ALLEEN. Onze storytellers delen deze weken hun eerlijke vakantieplannen en verhalen op Singlestories.

Zelf ben ik er ondertussen aan gewend om alleen onze vakantie uit te zoeken. Of beter gezegd, onze vakantie NIET uit te zoeken, maar tot het laatste moment te wachten. Op één of andere manier vind ik altijd nog een leuk plekje, zonder die eeuwige planstress vooraf, die bij velen al in januari begint. Net als laat of last minute boeken, pak ik ook onze spullen pas op het allerlaatste moment in. Niets geen kleren die al op stapeltjes ergens klaarliggen of kratten, die in de week voor de vakantie gevuld en bij de deur worden gezet.
En dat kan allemaal omdat ik in mijn eentje bepaal HOE en WANNEER ik het doe. Nogal een fijn voordeel van single ouder zijn.
Ik hou ervan om dingen open te houden en aan het toeval over te laten. Ik krijg kriebels van maanden vooruit plannen en wil vrijheid voelen. Maar naast deze redenen, boek ik wellicht ook laat een vakantie omdat ik het lastig vind te bedenken wat ik wil en hoe ik het voor me zie. Ik heb in de vier zomervakanties die ik tot nu toe alleen plan al heel wat verschillende dingen gedaan. Vakanties waarin ik waanzinnig leuke mensen heb leren kennen, waarin ik herinneringen met goede vrienden & familie heb gemaakt en waarin ik heb gemerkt dat ik veel meer alleen kan (met en zonder kids) dan ik dacht.
Maar ieder jaar gaat bij mij het gevoel dat het niet altijd hoeft; WEG, OP VAKANTIE, meer overheersen.  Daar is tegenwoordig een hippe naam voor: De ‘STAYCATION’. Mijn apies vinden niets lekkerder dan thuis rommelen, op straat spelen en tussendoor wat leuke dingen doen. Omdat ze het hele jaar al dingen moeten en veel weg zijn. Ik zoek dus ieder jaar de bestemming dichter bij huis. Als er maar een zwembad is, (nieuwe) vriendjes zijn en we niet te veel hoeven te doen. Want daar doe ik mijn kids en ook zeker mezelf het grootste plezier mee. (Rond)reizen komt wel als ze groter zijn of andere wensen krijgen. Misschien eerst volgend jaar wel de STAYCATION. Who knows!

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *