Vakantie bucketlist

Met een ex in het buitenland ben ik op een paar weken na in het jaar fulltime moeder. De meeste vrouwen die scheiden hebben of co-ouderschap of twee weekenden per maand vrij. Ik niet dus. Dus als mijn dochter in de zomer drie weken naar haar vader is, begin ik een sociale inhaalrace. Alhoewel ik wel gewoon blijf werken, voelt dit bijna meer als vakantie dan als ik echt vrij ben. Om 19:00 uur besluiten om die avond naar de bioscoop te gaan? Prima! Om 21:00 uur nog even boodschapje doen bij de Albert Heijn? Prima! Een spontane date op zondagmiddag? Prima! Ik geniet ervan met volle teugen. Elke avond ben ik de hort op. Ik eet met vriendinnen die ik maanden niet meer gezien heb, ik spreek af met die ene ex-collega waar we al een jaar over appen dat we dat moeten gaan doen. En uiteraard ga ik daten. Ik swype mij het ongeluk want ik heb maar drie weken. En verdomd, de ene na de andere leuke man popt op.

De eerste date komt spontaan langs voor een wijntje, iets wat ik normaal nooit doe thuis afspreken. Maar hey, de vrijheid zit in mijn bol. Het wordt een hele gezellige avond, die keurig eindigt met drie zoenen op mijn wang. We blijken een halve gedeelde vriendenkring te hebben. Handig voor het natrekken van de referenties. Conclusie, ik zoek nog maar even verder. De tweede date blijkt in dezelfde studentenstad als ik te hebben rondgelopen. Wederom een hele leuke avond maar totaal geen spanning, deze koppel ik dan ook maar aan een vriendin. Date drie is een gouwe ouwe. Iemand waar ik jaren gelden mee gedated heb en telkens weer oppopt. Geen relatiemateriaal, maar wel super aantrekkelijk. Na een wild maandagavondje met vrienden die inmiddels naar huis waren, appt hij of hij langs mag komen. Ik had hem drie jaar niet meer gezien, maar dacht ach waarom niet (schuld van de wijn). Date vier app ik al een tijdje mee. Ik heb hoge verwachtingen want hij ziet er leuk uit (dead ringer for mijn ex, dus dat is wel licht verontrustend), hij is grappig wat veel mannen echt niet zijn en qua kletsen klikt het ook. Ik loop op een middag het terras op en gek hoe je zoiets toch binnen een paar tellen ziet. Hij is echt super leuk. We hebben een hele gezellige middag en ik voel sinds een hele lange tijd weer een kriebeltje in mijn buik. Hij blijft veel langer zitten dan hij van te voren had gezegd te kunnen blijven. Ik ga heel blij weer naar huis. Krijg ik de volgende dag een app vol met grappige onzin hoe woest aantrekkelijk ik wel niet was, maar wel met dat ene zinnetje: “”we hebben verder geen klik denk ik”. Ik dacht serieus dat hij een grapje maken. Hoe kan hij die zelfde vibe niet gevoeld hebben?

Uiteindelijk kreeg ik een enorme app van hem dat hij er nog niet klaar voor is en nog niet wil/ kan/ moet daten. Ik ben er nog steeds niet over uit of hij echt die klik niet voelde of gewoon heel erg zenuwachtig werd van een eerste hele leuke date. Ik was zijn eerste date na een hele lange tijd. Meestal zijn de eerste dates vreselijk en wen je zo weer even aan het hele dating gebeuren. Na die app wisseling hebben we nog gebeld en afgesproken om in de herfst nog wat te gaan drinken. Alhoewel ik er niet zoveel fiducie meer in heb, mag een meisje toch altijd hopen, niet? Date vijf liep toevallig ook rond op de Parade waar ik met een vriendin was. Na een paar grappige appjes op en neer gestuurd te hebben, hebben we afgesproken bij de Silent Disco. En weer, je ziet het na een paar seconden en ik dacht neeeeeeee…, maar ja hoe kom je er weer vanaf? En het werd nog erger. Hij woonde in een hele andere stad en was alleen naar de Parade gekomen en had zelfs een hotel geboekt. Hoe creepy is dat?! Na de silent disco heb ik hem gezegd dat ik mijn vriendin weinig zag en nog even wilde bijkletsen samen. Date zes had ik ook online opgepikt en al een week mee geappt. Een ontzettende interessante man, maar ook redelijk buiten mijn comfort zone. We zijn samen gaan eten wat ook heel gezellig was. De date is geëindigd in een avondje heerlijk zoenen op mijn bank. Heftig zoenen werd afgewisseld met heel lief en teder kroelen door mijn haar. Wat mis ik dat toch nu ik alleen ben. De volgende dag hebben we geappt en bedacht dat alhoewel het heel leuk was, we echt andere types zijn. Toch had ik een kater, omdat ik weer even geproefd had aan tederheid. Nog een paar dagen en mijn dochter is weer terug. Ik heb mijn vakantieweken bucketlijst weer afgevinkt: afschuwelijke dates, spontane dates, een heuse booty call, een kleine crush en een heerlijke zoenpartij. Ik kan er weer een half jaartje tegen aan. Is het al kerstvakantie?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *