Saumon d’ex

SAUMON D’EX

Het barbequeseizoen is geopend en dus tijd voor een easypeasy overheerlijk recept op de BBQ.

– Stuk zalm op de huid (grootte afhankelijk van aantal eters)
– 1 à 2 citroenen
– 1 à 2 limoenen
– 1 à 2 sinaasappels
– Zout en peper

Leg het stuk zalm op zijn huidkant op een stuk folie. Rasp daaroverheen de schil van de citroen, limoen en sinaasappel. Pas op dat je niet teveel wit raspt, want daar wordt de smaak bitter van. Strooi peper en zout over de zalm heen. Laat de zalm even liggen. Als de BBQ op temperatuur is, leg je de zalm met foliepapier op het rooster. Sluit de BBQ af met de deksel en kijk regelmatig of de zalm al klaar is. Lichtroze maar nog wel sappig. Lekker met aardappeltjes uit de oven of frietjes en een groene salade.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.