PLEASE! Ik wil leren delegeren

Het voelt alsof ik al hijgend en puffend dit jaar de eindstreep ga halen. De EINDSTREEP. Als in VAKANTIE. Nou ja vakantie…
Voor mij zit het grootste voordeel van vakantie voornamelijk in even GEEN F***ING broodtrommels vullen. Dit jaar opgeteld wel 380 stuks. Valt eigenlijk nog wel mee. Gevoelsmatig waren het er 3000. Wat heb ik een HEKEL aan BROODTROMMELS vullen. En de haast die daarmee gepaard gaat. Of andersom..

Afgelopen weken was het eerste waar ik aan dacht als ik wakker werd “NEEEE, NIET die broodtrommels weer.”
“Heb ik brood?” was vervolgens de vraag die in mij opkwam.
“Heb ik iets voor op het brood” was de logische volgende vraag.
Als ik deze twee vragen met een “JA” kon beantwoorden, draaide ik mij stiekem nog een keertje om. Zodat ik het hele ritueel van trommels halen uit mijn “shit-ik-heb-je-gisteravond-vergeten-aan-te-zwengelen” afwasmachine kon uitstellen.

Heel gek, je zou het niet zeggen, maar Ik haaaaat dus broodtrommels. En als ik eerlijk ben, denk ik niet dat het aan de broodtrommels ligt, maar aan mijn tijdmanagement en delegeervermogen. Tijdmanagement is iets wat je kan leren, zeggen ze. Maar ik lijk wel geboren met een knobbel voor een race-tegen-de-klok-in en een gekke eigenwijze blokkade om vooral niet mijn tijd beter in te delen. Misschien geeft het mij een gevoel van vrijheid, dat ik het gewoon allemaal lekker laat fladderen. Maar het zou zeker wat soepeler kunnen verlopen als ik eens goedbedoelde tips & tricks ter harte zou nemen en deze zou uitvoeren.
Goed ok, laat dat tijdmanagement maar lekker zitten.

Delegeren. JAAAA, delegeren kun je leren! En ik voel aan alles dat ik dat moet gaan doen na de vakantie. Om deze impasse van de laatste weken niet al eerder te voelen volgend jaar. Ik wil mij wapenen tegen de inspiratieloosheid en de weerzin tegen de routine, die af en toe de kop opsteken. Ik zou willen dat mijn apies, die 80 procent van de tijd bij mij zijn, hun eigen verantwoordelijkheden gaan voelen en naleven.
Hmmm, ik denk iets met whishfull en thinking….

Dat weerhoudt mij niet om van de IDEALE situatie te blijven dromen:

7.00 de wekker gaat….
Oudste komt naar boven en geeft een heel lief kusje.
“Mam word je langzaam wakker? Ik ga vast douchen. Kan jij er daarna onder.”
“Dank je lieverdje”
“Ik sta zo op”
“Kan jij alles op tafel klaarzetten en je tas inpakken?”
“Ja natuurlijk mam”

Middelste komt boven “Dag allerliefste mama van de hele wereld”
“Ik ben blij en vrolijk vandaag”
“Fijn liefje, kan jij de afwasmachine uitruimen en je tas inpakken?”
“Ja, ga ik meteen doen”

Kleinste komt boven en gaat even naast me liggen.
“Hallo mama, wat zie je er mooi uit vandaag, helemaal geen vouwtjes op je hoofd”
“Hallo snuitje, dat is lief dat je dat zegt”
“Kan jij schone en echte kleren aantrekken, je schoenen zoeken en je tas inpakken?”
“Mama, kijk heb ik al gedaan en ik heb ook mijn kamer opgeruimd, maar dat was een verrassing”
Ik kijk en zie dat dat baasje inderdaad helemaal fris en fruitig klaar is.

Beneden aangekomen zijn alle tassen gevuld en staan bij de voordeur.
Het enige wat mij nog te doen staat is LEREN DELEGEREN. En daar heb ik vakantie voor….

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *