Roels Sofasessies Podcast

Roel van Velzen (41), single dad van twee jongens is begin dit jaar gescheiden. Naar eigen zeggen was hij in zijn vriendenkring de eerste die door een scheiding heenging. Hij had dus niet zoveel mensen om zich heen die hetzelfde hadden meegemaakt. Daarom ging hij met bevriende collega’s in gesprek die wel deze ervaring hebben. Dat hielp Roel verder en heeft hem aangezet om met Linda.podcast een mooie podcastserie te maken over scheiden: Roels Sofassessies. Hij gaat daarin in gesprek met onder andere Claudia de Breij, Alain Clark en Evi Hanssen.

Wat centraal staat in deze gesprekken is hoe je het geluk weer kan vinden na zo’n zware tijd. Want het is verdomd moeilijk een scheiding. Wat neem je mee, wat leer je en hoe buig je het om naar iets positiefs. En dat sluit naadloos aan bij Singlestories. Één van de vragen die van Velzen bezighouden, is hoe je de relatie met je ex gezond houdt. Claudia de Breij geeft het advies om in te zien wat je eigen aandeel geweest is in de scheiding. En als je daar dan achter bent is het belangrijk om dat ook te delen met je ex.

Vanaf maandag 2 december komen de afleveringen wekelijks online op alle kanalen. Mocht je het fijn vinden om Podcasts te luisteren, probeer dan ook onze eigen Podcasts over het Single ouder bestaan. Op Spotify, iTunes en op onze website.