Nieuwe ronde, nieuwe kansen

Waarom ik niet op Tinder zit, vroeg Rein, op nieuwjaarsdag. Rein is de 15 jarige zoon van mijn beste vriend. Wij hebben vaak hele leuke open gesprekken, die ik enorm waardeer. En nu hadden we het ineens over Tinder. Ik vertelde Rein dat ik drie jaar geleden wel eens Tinder had uitgeprobeerd, maar dat het gehalte proteïne  met tattoos-all-over mij iets te hoog was. Of proleten die met hun kat op schoot op een net iets te zwoele manier, proleterig op hun motor of motorkap zittend, de camera inkijken. Waarom altijd die kat?? En juist die leken mij altijd te liken…
Dus nee Rein geen Tinder voor mij.
” Zit jij erop dan?”
“Ja tuurlijk”
“Ok tuurlijk..”
Domme naïeve gedachte van mij…
“En al je vriendjes ook?”
“Ja tuurlijk!”
Ik piste al bijna in mijn broek, de gedachte alleen al dat je met dit soort catfishers te maken hebt op zo’n medium. Hilarisch. Daarbij kwam nog de profieltekst van één van zijn maatjes “I like my Women, like I like my Olive Oils, extra Virgin.”
Ok, draag mij maar weg.
Nee Rein ik weet het nu zeker, Tinder is het niet voor mij. Mijn romantische beeld is nog steeds iemand tegen te komen in het echt, face-to-face. Dat is tot nu toe, zo nu en dan, best aardig gelukt. Maar makkelijk kan ik het niet noemen. Vroeger hing ik, na een werkweek, met vriendinnetjes in Amsterdam wekelijks in de kroeg. Er waren genoeg single mannen, waar je een gezellige avond mee kon hebben. En die avondjes konden vervolgens uitlopen op mooie dates. Maargoed eerlijk is eerlijk, we waren allemaal nog in een ontdekkingsfase en vrij, zonder ingewikkelde bijkomstigheden als kinderen en volle rugzakjes.

Na Tinder kwam Happn. Maar Happn bleek niet veel beter dan Tinder. Ook daar bleef mijn activiteit bij “kijken kijken, niet kopen.”
Dus back to real life, met het idee om maar eens wat meer in de kroeg te hangen. Maar ja, die mannen die niet een ring om hun vinger hebben, niet een heel vreemd rugzakje hebben of die niet nog een volledig nieuw gezin willen opbouwen liggen niet voor het oprapen. In ieder geval niet diegene met wie de klik lijkt te kloppen.

Ik begaf me het afgelopen jaar toch maar weer eens in het leven van online dating. En dat heeft vorig jaar geleid tot wat leuke dates en ontmoetingen, maar ik blijf het een gek fenomeen vinden. Ik zie een foto en denk, ok jij hebt op foto A best een leuke kop. Op foto B zit je verdomme weer op die motor met je kat en op foto C moet je even laten zien in één foto, dat je de marathon hebt gelopen, van de natuur houdt, dat je romantisch bent, je niet vies bent van een gezellig drankje, dat je een soort van six-pack hebt en dat je lekker gek bent. Oh ja en dan ben je zeker ook nog een ondernemer of een owner!

Ik ben hier geloof ik niet voor gemaakt. Ik probeer het echt zo nu en dan, maar haak vaak af na de openingszin.
“Hi Josine, heb je altijd zo’n lieve en sprankelende uitstraling?” – Braak
“Ik wilde je complimenteren met je mooie ogen. maar helaas heb ik geen slechte openingszin.. Dus dan maar heel goed gejat Hey, How you doing.” – Kots
“Hey Josine, ik heb nu de stoute schoenen aangetrokken en dichtgemaakt om jou een berichtje te sturen.”
“I hope not to sound inappropriate Josine, but let me say that you look gorgeous.”
“Heb jij 2019 op een mooie wijze afgesloten?” Zzzzlaapverwekkend.
Of “In the mood om samen het glas te heffen, Sancerre bijv?”
Echt…? Ik haak af, zeker bij de Sancerre. Want je wil even laten weten dat je niet zomaar een wijndrinker bent maar een Sancerre drinker! Gewoon “Hoi, hoe is het?” will do.

Ik denk dat het aan mij ligt, maar ik kan hier dus helemaal niets mee… En ja soms ga ik erop in, maar heb ik al vrij snel door of er een sprankje humor in de beste man zit of dat er wederzijdse interesse is, in plaats van een 60-durende-regel-monoloog zonder een wedervraag.
Als ik die mazzel heb, dan wordt het een leuk gesprek. Maar veel vaker krijg ik na 5 zinnen overal kriebel en gaat het al volledig een kant op waar ik totaal niet op zit te wachten. Ik weet, mijn selectie is streng. Misschien te streng. DUS misschien zet ik in 2020 dan wel in op MEER. MEER Online Daten. Nieuwe ronde, nieuwe kansen!

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *