Muurbloempje

Mijn dochter en ik wonen samen; moeder, dochter en verder niemand. Voor de demografische samenstelling van centrum Amsterdam is onze gezinsstructuur niks bijzonders. Mijn dochter is in de klas lang niet de enige die de lusten en lasten van twee keer feestdagen vieren draagt. Huishoudens zijn soms bovendien stukken exotischer samengesteld en functionerend dan verdeeld over twee huizen van gescheiden mama en papa.

Naast een eclectische mix van ouderschapsinvullingen heeft de basisschool ook een arsenaal aan nieuwe sociale interacties meegebracht. Met natuurlijk ‘de klassenborrel’ als hoogtepunt van het begin van het jaar. Niet die met kinderen, maar die op vrijdagavond in de kroeg. Met G&T’s. Kunnen we de mens achter ‘de papa van Otis’ en de ‘mama van Lou-Bear’ even lekker leren kennen. Alle papa’s en mama’s zijn natuurlijk welkom. En dat lijkt voor sommige creatiever samengestelde huishoudens toch wat ingewikkeld. De uitnodiging was de whatsappgroep (ook zoiets) nog niet ingeslingerd, of daar stroomden de privé-berichten binnen:
“Weet je of de vader al toegezegd heeft te komen? Want dan heeft hij liever niet dat ik er ook ben.”
“Ik zou ontzettend graag willen, maar het is mijn week niet.”
“Neemt zij haar nieuwe (jeugdige) vlam mee, want dan neem ik mijn vriendje ook mee?”
En voordat je het doorhebt, zit je vol digitaal gratuitte mediatenvoor mensen die je uitsluitend kent als vader of moeder van; vandaar dat je die borrel had geïnitieerd!

Nu wordt een feestje voor mij ook niet echt leuker als “hij” er bij is. Maar waar vroeger zijn innige band met het behang op een feestje enorm in mijn allergie schoot, zie ik daar in de huidige relatie enorme voordelen in. Maar veel belangrijker, hij is net zo veel ouder van het meisje in die klas als ik. Als wij er allebei bij willen zijn, dan proberen we er allebei bij te zijn. Zonder bemiddeling van klassenvaders, luizenmoeders, juffies of wie dan ook. Dus zit ik die vrijdagavond met mijn welkomst G&T in de hand, het behang te vermijden. En in plaats daarvan even lekker de single daddy van Elliott te leren kennen. Cheers!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *